Tuesday, June 29, 2010

Saime lõpuks auto ostetud :)

Automargiks on Holden Ute Teauneu Top 3,8 V6, selline farmeri värk :) Ei hakka praegu autost pilte tegema kuna meil on kiire ja peame hakkama liikuma Bundabergi poole, kus alustame oma esimese farmi tööga, kus peaksime tomateid korjama hakkama aga ei ole veel kindel mis tööga meil täpselt tegu tuleb :) Üritame võimalikult kiiresti ka oma autost pilte teha ja lisada need siia. Lisame paar näidispilti ka ehk saate pildi ette :) aga see pole sama auto. Selles saab taga ilusti magada ka :)

Auto ost

Rääkides uuesti autodest, alguses tahtsime osta siit vanadekodust Mitsubishi Magnat. Omanik pakuski, et müüks meile 300 dollariga selle auto. Vaatasime auto üle ega midagi ilusat seal ei olnud, aga oleks saanud punktist A punkti B ja edasigi veel. Siis karjus kõrval naaber "yo yo yo!", mul on palju parem auto müüa ja paremas korras. Otsustasime ka selle üle vaadata kuid see maksis 1000 dollarit, mis oli meie jaoks natuke kallis. Eelnevalt sai Mitsubishi omanikuga kokku lepitud, et ostame 80% tõenäosusega selle auto ära, et põhimõtteliselt see peaks olema nagu broneering. Otsustasin siis minna teise autoomanikuga ümber kvartali proovisõitu tegema. Jõudes tagasi jõudsime otsusele, et see auto on ikkagi liiga kallis ja otsustasime Mitsubishi kasuks. Kuid eelmine omanik jõudis juba selle ajaga ära otsustada, et müüb selle auto 200 dollariga kellegi teisele. Ühesõnaga, siin broneering ei tähenda midagi. Hakkasime siis autosi internetist otsima ja leidsime Ford Fairmonti 5.0 l autokuulutuse. Helistasime üle, küsisime mis korras auto on ja särki värki, ütles "vsjo tip-top, tulge kohale ja ostke ära". Ütlesime, et tuleme hommikul sinna ja võtame auto ära. Kõik oli ilus ja tore ja kõik me viiekesi mõtlesime, et nüüd auto olemas ja saame lõpuks sõita põhja poole tööd otsima. Hommikul helistasime, et aadressi täpsustada ja kohale minna. Võtsimegi viiekesi jalgsi teekonna ette kuna bussisõit on kallis - üks ots 4 dollarit. Kõndisime 10 km, kõik olid rõõmsad. Jõudsime juba õigele tänavale ja lootsime autot näha, et tagasi koju sellega sõita. Vaatasime siis hoovi peale ja siis sisse aga oma nunnut ei näinud. Siis tuli meile vastu väike kuri buldog ja pärast ka omanik. Ütlesime talle, et tulime oma autole järgi, mille peale ta ütles "sorry guys, müüsin auto maha". Rõõmsad me enam ei olnud, sest pidime veel 10 km tagasi kõndima. Jõudsimegi koju, otsustasime, et jääme ööks veel siia ja ostame siiski selle 1000 dollarise Holdeni ära. Omanik oli nõus ja ütles, et teeme hommikul või lõunaaeg ära. Ja nii me nüüd ootamegi hommikut, et saada oma uus auto ja asuda teekonnale Bundabergi tomateid korjama :) Seal peaks olema meil vähemasti nädalaks ajaks tööd.
Täna nägime 5-sentimeetri suurust tarakani ja ütlesime omanikule, et siin on suur prussakas, kas ehk võtate midagi ette? Mille peale omanik vastas "No worries, see on täitsa normaalne".
Rääkides pensionitest, siis nemad saavad siin kuus 884 euro kuus. Rääkisime palju meie pensionärid kuus teenivad, mis oli nende jaoks uskumatu, et kuidas on võimalik selle raha eest ära elada. Üritame teile kirjutada võimalikult kiiresti meie uutest seiklustest. Varuge kannatust :) Paar pilti ka sellest autost, mida tahtsime täna osta.

Monday, June 28, 2010

Ühesõnaga, lähme homme linna, saame omale viisakleebise. Tegime täna maksunumbri ära. Nüüd kui Aleksandra on kaine ja Sander sutsu purjus kohalikust veinist (pidi ära maitsma :)). Saatsime hästi palju CV või siis resume nende keeles laiali, loodame tuleb mingi vastus ka. Homme hakkame siit Ascotist, nende keeles tundub olla see vanade inimeste hoidla :))). Räägime nüüd autodest, kuna kõik on siin suurte töömahtudega mootorid, siis lähme homme vaatame ühte autot, kui jopab, siis saab tõenäoliselt Sander 5-liitrise Ford Fairmonti omanikuks. Rääkides suitsudest, maksavad need siin maal 13-20 dollarit pakk. Ühesõnaga, käisime ühel õhtul väljas ja mõtlesime et võiks ka napsu osta, et võiks ikkagi Austraaliasse tulekut tähistada. Võtsime siis julged sammud poe poole, jõudsime ukse juurde, kohtusime turvameest, kes küsis meie kõikide käest dokumente, ja ainult ühel oli kaasas. Näitasime selle ette, kuid see ütles, et kõigil 5-l peab olema dokument, et alkoholi osta. Siis palusime kohalikult abi, kes läheks poodi meile alkoholi ostma ja ostiski, kuid samas turvamees nägi et me seisame maja ees. Ja rääkides palkadest, saab kohalik taksojuht 6000 dollarit (korrutage kurssiga 12,6, siis saate ka täpsemat taksojuhi palka teada).
See on meie vanadekodu :O)

Kui tahate, võite helisteda 24/7 aga me nüüd ei tea, millal me järgmine kord internetti pääseme. Nii et varuge kannatust.
Kallistame teid kõiki :)

Juuni 2010

Alustasime oma maailma avastamisega 23. juunil, kui startisime Tallinna Lennujaamast Austraalia poole vahemaandumistega Kopenhaagenis, Londonis, Dubais, Bandar Seri Begawanis ja maandusime Brisbenesse.
Siin oleme olnud 3 päeva, oleme teinud vajalikud asjad enne tööle asumist.
Kuna internet on siis suht harv juhus, üritame täiendada blogi võimalikult kiiresti.
Meie number Austraalias on +61451179423.
Lisame ka paar pilti meie reisist.