Sunday, September 26, 2010

Pildid vol 4 ja koogi retsept :)

Tervitused siit kaugelt Austraaliast! Lisasime siis järjekordselt paarkümmend pilti meie elust, meie tegemistest, söömisest ja koduloomadest. Ega siin järjekordselt midagi kirjutada ei ole. Oleme nüüdseks 2 nädalat tööl käinud. Töö on suhteliselt väsitav, tööpäevad on pikad. Aga samas kui mõelda, et me teenime ligi 650 dollarit nädalas, mõnikord isegi rohkem, siis võib seda tööd teha küll, pigistab silmad kinni :D Ühesõnaga, kõik informatsioon on vanematele jagatud, kui kellegil vähekegi huvi, siis võite võtta ühendust meie vanematega ja nemad jagavad teile kindlasti lahkelt informatsiooni. Ja samas kui teil on endal küsimusi, kindlasti andke nendest teada, üritame esimesel võimalusel nendele vastata. Ja nüüd see kurikuulus koogi retsept :)
Sticky Date Pudding (ärge saage selle "pudding" sõnast valesti aru, see on siiski kook :))
KOOK
350 g datleid
500 ml vett
124 g võid või margariini
2 kl pruuni suhkrut
2 tl sooda
4 muna
1,5 kl jahu
Sega kokku datlid, vesi, margariin, pruun suhkur, siis lisa sooda. Jahuta (arvatavasti peab külmkappi panema, sellepärast on ka "jahuta") ja sega sisse munad ja jahu. Küpseta 1,5 tundi 150 kraadi juures.
KASTE
2 kl pruuni suhkrut
250 g võid
250 ml vahukoort
Pane kõik potti ja keeda vaiksel tulel kuni see paisuma hakkab.
Ühesõnaga, proovisime tõlkida, aga tuli suhteliselt segane välja :D Kui kellegil fantaasia lendab, ja oskab selle koogi ära küpsetada, siis pai minu poolt ja 5+ :) Üritame järgmine kord retseptist pilti teha ja blogisse üles panna. Et siis saate ise näha, et see on suhteliselt müstiline retsept.



















































































Monday, September 20, 2010

Postkontor

Kallis ema, pakki võid saata postkontori aadressile, mis oleks: Sander, C/- Stuarts Point Post Office, Stuarts Point, NSW 2441, Australia. Arvestades sellega, et pakk võib tulla 1-2 kuud, siis võiksid mingi aeg teele panna, muidu võib nii juhtuda, et pakk jõuab kohale ja meie oleme läinud. Mitte et te nüüd muretsema peaks, aga jah, kõike võib juhtuda :)

Saturday, September 18, 2010

Pildid vol 3

Oleme nüüd 6 päeva tööl olnud kaasaarvatud laupäev. Alguses öeldi meile, et on katseaeg paar päeva aga tundub, et oleme katseaja ilusti läbinud. Rääkides linnast, siis siin suurt midagi teha ei ole, käisime eile jalutamas, siin on üks lihapood, postkontor, väike pood, väike baar, et vanaema rahustuseks võime öelda, et siin ei ole kuhu raha raisata, kui ainult söögi ja elamise peale :). Me arvame, et siin linnas elab heal juhul 500 inimest. Lisasime ka paar pilti meie karavanipargist, linnast ja muudest molluskitest, aga see kord ei hakka pilte kirjeldama kuna pole mida kirjeldada. Ja esmaspäevast algavad meie pikemad tööpäevad - 10 tundi päevas 7-st 17-ni. Eks näis kuidas vastu peame. Ega siin suurt midagi kirjutada ei ole ega pildistada. Järgmine nädalavahetus plaanime kuhugi suuremasse linna minna, sest me pole juba 3 kuud kuskil väljas käinud. Üritame ka kindlasti pilte teha. Kallis ema, need šokolaadid ja juukselõikusmasin, ainuke võimalus on neid saata siia töö juurde või siis karavaniparki aga me peame täpselt uurima, ega neil selle vastu midagi pole. Et siis anname kindlasti teada. Mis siis ikka, tervitame teid kõiki ja järgmise korrani! :)
NB! Et kui te tõesti meile ei kirjuta enam blogisse mingeid kommentaare, siis hakkame meie protesteerima, ei lisa me teile pilte ega kirjuta :P:D Sest meie käime igapäevaselt internetis ja skype-s, blogis tühjus, skype-s tühjus, come on!! teie lapsed on siiski Austraalias! Tundke vähekegi huvimeie vastu :D Ema või vanaema, kui te seda loete täna, siis olen ma skypis kella 11 paiku. Loodan ka teid seal näha. Finito! Aitab! Rohkem ei kirjuta! Näpud valusad :D





















Wednesday, September 15, 2010

Kohale jõudmine Stuart Pointi

Alustasime Coolahst sõitu 22:30 ja jõudsime napilt Stuart Pointi 6:20. Sõit oli väga raske ja väsitav aga tegime nagu alati, et sõidame ühe jutiga ära. Ja seda me ka tegime. Muidugi oli väga raske lahkuda Coolahst kuna nad olid meile juba nagu perekond aga me pidime riskima ja edasi liikuma. Kuigi nende jaoks oli see suhteliselt suur üllatus et me tahame nii kiiresti lahkuda. Me isegi ei saanud neilt mingeid lahkumis kingitusi mitte :( Mina tahtsin vähemasti väikest lehmagi saada aga tundub et jäi ära :D See selleks, oleme nüüd Stuart Point-is ja oleme 3 päeva tööl käinud. Kollektiiv on suht väike, kuid avokaadosi on sitaks :D Rääkides tööst, töö algab kell 7 ja lõpeb tavaliselt 16:15. Aleksandra siis sorteerib avokaadosi kastidesse, mina, Sander, kleebin avokaadodele väikseid kleebiseid peale ja siis tõstan kastid aluste peale. Avokaadod on erinevate suurustega ja need lähevad erinevatesse kastidesse ja neid kaste on tohutult palju ja erinevaid ja värvilisi ja kirjulisi :D Ühesõnega, ei hakka siin pikalt kirjutama kuna otsisime tasuta wifit juba pool tundi ja nüüd leidsime ja oleme kohaliku peatee ääres istume muru peal, põhimõtteliselt see on lähedal meie karavani pargile, aga jah, imelik on siin istuda - kõik vaatavad :D ja tõenäoliselt see kohalik Vitali, kelle käest me wifit varastame, vaatab ka kindlasti aknast. Elame kohalikus karavani pargis, kus on kõik elamiseks vajalik olemas. Jõeni on 15 meetrit, ja ookeani on 100 meetrit, kuigi me pole seal käinud aga üritame nädalavahetusel minna. Rääkides piltidest, siis pole aega olnud pilte teha, kuigi siin on vapustavalt ilus ja me kindlasti teeme pilte teile. Aga jah, hetkel ei ole kahjuks aega, sest töö, töö, töö, töö.. :D Ja te võita meile ka helistada, number on sama ja 24/7 sees, samas peate arvestama, et me lähme suhteliselt varakult tööle ja tõuseme suht varakult. Olge siis tublid ja kirjutage meile. Tervitame kõiki!

Friday, September 10, 2010

Avocadode pakkimine

Leidsime ühe tööpakkumise, mõtlesime selle üle pikalt ja nüüd otsustasime siiski lahkuma siit Cooinda farmist ja asuma tööle esmaspäeval kell 7 hommikul Stuart Point-is. Hakkame liikuma pühapäeval õhtul, et jõuda hommikuks sinna. Kokku on sinna 571 km ja sõiduaeg näitas 6,5 tundi. Miks me selle otsuse vastu võtsime, sest oleme juba siin olnud üle 2 kuu ja ei usu et me siin olla saaks 4 kuud ja enam. Varem või hiljem me peame siit lahkuma. Pigem lahkuda ennem kui hiljem kuna hetkel on konkreetne tööpakumine olemas mida hiljem ei pruugi olla. Selles mõttes et peame ka sellega arvestama, et ülejäänud Euroopast hakkavad ka siiapoole tulema ja tööd jääb vähemaks. Ja ülevalt põhjast tulevad ka kõik backpackerid alla kuna seal on niiske ja väga palav. Ja siin kus meie oleme hakkab siis suvi. Ühesõnaga, kui tekst jäi väga segaseks, siis suhtleme teiega ikkagi laupäeval kell 12 teie aja järgi. Tervitades!

Monday, September 6, 2010

Ristimine

1. Nii ajatakse lehmi karjamaale, n.ö. kaugele mägedesse.
2. Selline näeb välja nende maja esine.
3. Kuldripats
4. Perekond, kelle juures me elame, Geoff, Melissa ja Zoe.
5. Jena, Geoffi vanem õde ja Austraalia traditsiooniline kook, mis pole üldse magus.
6. Kook.
7. Vasakult võõras poiss, siis mina, Aleksandra, võõras naine ja John Richard, Geoffi isa.
8-11. Elutuba
12. Emme Merikese retsepti järgi tehtud toorjuustukook.
13. Paber ristimisest.
14-15. Kirik seest poolt koos nende sugulastega.
Eelmine kord lubasime kirjutada vähe pikemalt aga nüüd on perse majas, kuna me oleme Macki (rekka) aku tühjaks teinud. Siis ei ole meil võimalik enam akut laadida ja meil saab suht kiiresti aku tühjaks. Et ei hakka seda käima panema, üritame käima panna siis kui pererahvas on läinud ja üritame akut laadida. Siiski lisasime teile ristimisest ja perekonnast pilte, nagu me lubasime. Midagi erilist uut pole juhtunud. Üks lehm suri täna, siis täna toodi metsikud lehmad jälle ja me tegelesime nendega ja mine tegelesin muidugi natuke üle, sain kahe jalaga löögi kätte ja jalga. Lonkan nüüd, luud on muidu terved, paistetus suur. Mis siis ikka, olge tublid. Soovime uusi retsepte, kaasaarvatud viinerikastme retsepti.
Kallis vanaema, sinust pole ammu midagi kuulnud, kuidas läheb ka? :D